Ingredientes: 1 kilu d’amasueles, 1 vasu de vino blanco, 2 dientes d’ayu, 1 cebolla, 1 llimón, 1 cucharada de pan molío, perexil, guindilla, aceite y sal.
Si son fresques, llavamos les amasueles n’agua frío delles vegaes pa quita-yos tol sable. Depués ponémosles nuna pota con una taza d’agua con un fueu curiosu. Según vayan abriendo, vamos sacándoles con una cuchara, hasta que namás nos quede l’agua.
Nun gotu aceite friímos la cebolla y l’ayu picao bien fino, echamos depués el pan molío y el perexil mui picao, removemos y ponemos l’agua de les amasueles, el vino blanco, el zumu de llimón y la guindilla. Damos un fervor y depués echámoslo enriba les amasueles nuna pota que vamos a dexar cocer sele un cuartu d’hora. Miramos el sal y sirvimos.
La salsa tien que quedanos espeso, si nun ye asina echamos-y dalgo mas de pan molío o farina.
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