viernes, 2 de abril de 2010

Revueltu de llámpares



(receta de Los Pisones)


Ingredientes (pa cuatro persones: mediu kilo de llámpares, 1 cebolla blanca curiosa, 10 coles de gambes o de llangostinos, unes güevares d’oricios, 8 güevos, aceite y sal.

Córtase la cebolla en tires llargues y fines, y pochámosla lentamente nuna sartén con aceite. Mientes, vamos dando un fervor a les llámpares y seleccionando la carne, que reservamos.

Cuando la cebolla cásique tea nel so puntu, agregamos les coles de gamba o llangostín picaes fines y, si tenemos, les güévares de los oricios. Frímoslo too xunto a fueu non mui fuerte.

Echamos la carne de les llámpares y la sal y vamos cuayando los güevos.



Notes: hai que llavar mui bien les llámpares, pa nun alcontrar sable dempués ente los dientes, que da muncha dentera.

Por si les vais a pañar vosotros, tene-y en cuenta que non toes son bones pa comer. Y que los antiguos dicíen que lo meyor yera garrales cola alborada, tres una nueche de lluna menguante.



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