martes, 11 de mayo de 2010

chipirones rellenos




Ingredientes: una docena de chipirones, 150 gr de xamón, 2 cebolles grandes, 2 tomates curiosos, 2 dientes d’ayu, caldu de pescao, aceite, perexil y sal.



Arrancamos cabeces, aletes y apéndices, que vamos a picar, y llavamos bien los chipirones, por dientro y por fuera.

Picamos el xamón y la cebolla y mezclámoslo colos cachinos de chipirón. Rellenamos los chipirones llimpios, y cerrámoslos con un paliellu. Salamos y friímos unos minutos na sartén con aceite mui caliente.

Nuna cazuela aparte facemos una salsa cola cebolla picao, l’ayu, el tomate llimpio, el perexil y un plizcu de sal, hasta que quede bien espeso. Dempués pasamos esta salsa pol chino.

Nuna cazuela ponemos los chipirones cola salsa, tapamos col caldu de pescao y dexamos facer unos trenta minutos.



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