(Esta receta val pa toles fabes de color: marielles, canela, cena del cura, de la virxen, mandilín, moritos, etc…)
Ingredientes (pa cuatro persones): 500 gramos de fabes de color, 1 cebolla, 2 dientes d’ayu, 1 pimientu verde, pimentón duce, aceite y sal.
Dexamos les fabes a mueyu la nueche enantes en agua frío. Al otru día, pónense a cocer adulces nuna pota tapaes con agua frío con un chorru d’aceite d’oliva, unos trozos de cebolla, pimientu verde y una fueya de lloréu. Vamos ximelgándoles de xemes en cuando y añadimos agua frío según la vayan consumiendo. Han de cocer polo menos dos hores.
A falta de venti minutos pa finar el fervoriar, ponse nuna sartén un chorru d’aceite d’oliva y l’ayu picáu, cuando garre color retírase del fueu, y añádese la cucharadina de pimentón, remuévese con cuchara de madera y échase perriba les fabes.
Echase-yos sal y déxense reposar media hora enantes de sirvir.
Nel casu de que les fabes que tamos cocinando seyan moritos, suelen sirvise acompañaes d’arroz blancu, siendo conocíu esti platu como “moros y cristianos”.
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