Ingredientes: 1 chopa curiosa (dalgo mas d’un kilo), 1 cebolla, 1 vasu de sidra, 2 dientes d’ayu, salsa de tomate, ¾ kilo de patates, farina, perexil, aceite y sal.
La chopa vamos cortala en rodaxes qu’entafarramos de farina. Cola cabeza vamos entamar a facer un caldu, que reservamos.
Les patates cortámosles en rodaxes como d’un centímetru y friímosles hasta qu’entamen a dorar nuna sartén. Friímos tamién les rodaxes, y en cuantes tean feches, ponémosles nuna cazuela cola cebolla picao, un poco de salsa tomate y l’ayu. Metemos tamién les patates y cubrimos con parte del caldu que ficimos enantes y cola sidra, y dexamos que se vaya faciendo.
Déxase facer too xunto unos venticinco minutos, moviendo de xemes en cuando la cazuela pa qu’espese. Dempués quitamos del fueu, espolvoriamos con perexil picao y pan rallao por enriba y metémoslo al fornu unos cinco minutos, pa que queden bien feches les patates de la parte d’enriba.
Hai xente que-y echa amasueles, gambón, andariques cocíes... pero’l platu básicu ye ésti. Tamién lo podéis facer con otros pescaos como llubina o merluza.
OTRA
Llimpiamos la chopa ensin quita-y la cabeza, y ponémosla entera nuna cazuela de barro. Nuna sartén con aceite ponemos una cebolla picada mui fina. En cuantes tea blanda, echamos un diente d’ayu con perexil machacao en morteru, un vasu de sidra y una cucharada de coñac.
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