(Zona de Llanes)
Ingredientes (pa cuatro persones): 500 gramos de verdines, una docena de llangostinos, 1 cucharada de pan rallao, 1 fueya de lloréu, ayu, cebolla, azafrán, perexil, aceite y sal.
Pónense les fabes a mueyu n’agua frío la nueche enantes. Pásense escurríes a una pota. Echase-yos un cachu cebolla, un diente d’ayu, una caña de perexil, una fueya de lloréu, un chorru d’aceite (crudu), tápense con agua frío y ponemos al fueu, procurando que tean siempre tapaes.
Nuna pota aparte, ponemos los llangostinos con un poco d’agua y cuécense unos cinco minutos, pelamos y añádense a les fabes. El caldu resultante vamos colalo y echalo a la pota.
Dempués, agregamos l’azafrán llixeramente tostáu y el pan ralláu, sacudimos la cazuela pa que se xunte too bien y se sigue cociendo adulces hasta que les fabes tean suavines.
A la fin, échase-yos la sal y déxense reposar dellos minutos enantes de sirviles.
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