domingo, 14 de marzo de 2010

Llámpares





Ingredientes: 1 kg. de llámpares, ½ chorizu, 50 gramos de xamón, ½ cebolla, 1 tomate, 2 dientes d’ayu, 1 vasu de sidra, pimentón picante, aceite y sal.



Les llámpares tenemos que poneles a mueyu n’agua con sal dalgo mas d’una hora.

Nuna cazuela doramos la cebolla y l’ayu, picao mui fino. Dempués añadimos el tomate llimpio y partío en cachos, perexil picao y un par de cucharaes de pimentón. Revolvemos bien (apartao del fueu pa que nun queme’l pimentón) y añadimos el vasu de sidra, damos-y un fervor a too xunto y pasamos la salsa pol chino, añadiendo dempués el chorizu y el xamón cortao en cachinos mui pequeños.

Llavamos mui bien les llámpares y añadimos a la cazuela. Salamos y déxase facer too, tapao, hasta que les llámpares se suelten de les cáscares (si cuecen muncho queden dures).



No hay comentarios:

Publicar un comentario